2010-10-25 20:32:41• hírek • Szatmár.ro

A Szatmári Magyar Hírlap keddi számából

Aktuális témák, hírek a Szatmári Magyar Hírlapban.

"Kirándulás" a törvényszéken

A Szatmár Megyei Törvényszék idén is, az október 25-ei Polgári Igazságszolgáltatás Európai Napja alkalmából Nyílt Napokat szervezett. Ez alkalommal is, ahogy az már jó pár éve történik, bárki, akit érdekelt az igazságszolgáltatás intézménye, egy személyazonossági igazolvány segítségével szabad belépést nyert a Törvényszéki Palota épületébe.

Kálmánd: nem egyeztettek

Mostmár biztos, amiről eddig csak találgatások folytak: a megyei és a regionális NDF-el történt sorozatos nagykárolyi egyeztetéseket követően mégis lesz saját jelöltje az NDF kálmándi szervezetének, Keizer László személyében.

Csehi Árpád Szabolcs az RMDSZ Szatmár megyei elnöke nagyon sajnálja, hogy ilyen lépésre szánta el magát az NDF, ugyanis eddig zökkenőmentes volt a partneri viszony mind helyi, mind megyei szinten.

A gazdálkodók támogatásáért lobbiznak

Akciótervet dolgoz ki az 52 romániai zöld civil szervezetet tömörítő Natura 2000 Civil Koalíció, annak érdekében, hogy a Natura 2000-es védett területek tulajdonosait támogató jogszabályok szülessenek. Márk-Nagy János, az Erdélyi Kárpát Egyesület - Szatmárnémeti képviseletében vett részt a tegnapi, Brassóban tartott tanácskozáson. Az EKE ügyvezető igazgatója szerint jelenleg külföldi (írországi, németországi, horvátországi), sikeres megoldásokat tanulmányoznak, ezeket például véve dolgozzák ki saját terveiket.

Tizenötször szúrták meg

Az elmúlt hétvégén egy férfit több szúrt sebbel, egy gyermeket pedig gyógyszer-túladagolás gyanújával szállítottak be a Szatmár Megyei Kórház Sürgősségi Osztályára. - tudtuk meg Constantin Demintól, a kórház szóvivőjétől.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: